Τα Νέα μας

Χοιρινό με πατάτες
19 Oct

Χοιρινό με πατάτες

Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ωρες 30 λεπτα | Μερίδα/ες: Οικογενειακή | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη χοιρινή λάπα.
  • Με την βοήθεια ενός μαχαιριού, ανοίγουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε (δεν βάζουμε στην πάνω πλευρά του κρέατος).
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες, και τις χρωματιστές πιπεριές.
  • Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε το στην γάστρα.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την  γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες baby, ανακατευουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
  • Μετά από τις 2 ώρες ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες στην γάστρα, φροντίζουμε να πάνε κάτω από το χοιρινό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα
  • Βγάζουμε το καπάκι από την γάστρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το χοιρινό και χαράσσουμε το κρέας
  • Ψήνουμε για 10-20 λεπτά στο γκριλ χωρίς καπάκι
  • Όταν ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για15 λεπτά
  • Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο

Πηγή