Το Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο» ανακοινώνει την επόμενη διοργάνωσή του στις 3,4 και 5 Φεβρουαρίου 2017 και έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του. Τόπος διεξαγωγής του είναι το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - Αίθουσα Ολυμπιάς.
Τα Νέα μας
Η απόφαση Μπόλαρη έρχεται να εναρμονίσει την ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία και να βάλει φρένο σε κακοδαιμονίες ετών με αποτέλεσμα να αλλάξουν τα δεδομένα για το ελληνικό χοιρινό κρέας.
Η τραγανή πέτσα του χοιρινού είναι απ’ τις μεγαλύτερες γαστρονομικές απολαύσεις των κρεατοφάγων. Βασικός λόγος να μην γίνεις ποτέ βετζετέριαν!
Πώς επιλέγουμε κρέας;
Τι πρέπει να προσέχουμε;
Δύο ανθρώπους που θα πρέπει να γνωρίζετε και να εμπιστεύεστε είναι ο χασάπης σας και ο ψαράς σας!
Τα Σχέδια Βελτίωσης περιμένουν οι χοιροτρόφοι για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων κ. Ι. Μπούρας. Ο ίδιος είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β.
Υλικά
ένα μπούτι χοιρινό περίπου 4-4,5 κ., με την πέτσα και το κόκαλο
4 πορτοκάλια, το χυμό
2 λεμόνια, το χυμό
5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
4 κ.σ. πετιμέζι (μελάσσα) ροδιού
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.σ. γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Το χοιρινό που αγοράζουμε, συνήθως προέρχεται από γουρουνάκια κάτω του ενός έτους.
Το χρώμα του κρέατος πρέπει να κυμαίνεται από απαλό κόκκινο, μέχρι ροζ. Το πιο μεγάλο σε ηλικία, έχει σκούρο χρώμα και πολύ πιο τραχιά υφή.